Green and centrally located meeting location
Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW

green and centrally located
near Utrecht by car in 2 minutes

free wifi
in all meeting rooms and hotel rooms

free parking
+ station shuttle from Amersfoort CS

Blog

Landgoed ISVW

Klik op een item om het volledig te lezen:

Stappenplan: het voorbereiden van een efficiënte vergadering

Vergaderen is helemaal niet zo erg. Als het maar efficiënt gebeurt en dat wat besproken moet worden ook daadwerkelijk besproken wordt. Als voorzitter speelt u hierin een grote rol en zeker in de voorbereiding is veel winst te behalen. Ze zeggen niet voor niets; een goede voorbereiding is het ha... continue reading »

4 trends voor vergaderingen en evenementen in 2017

Met het Nieuwe Werken en de digitale ontwikkelingen zien we ook de vergader- en event omgeving sterk veranderen. Het afgelopen jaar hebben we al verschillende manieren van vergaderen gezien en ook tijdens events worden de ontwikkelingen aan de lopende band doorgevoerd om de betrokkenheid te behouden... continue reading »

7 redenen om op een andere locatie te vergaderen

De meeste vergaderingen vinden plaats op kantoor. Even snel tussen alle andere werkzaamheden door terwijl u het al zo druk heeft. Door velen wordt vergaderen dan ook gezien als niet inspirerend en tijdrovend. Het kan ook anders door een vergadering buiten de deur te plannen. Waarom is dat beter en w... continue reading »

In 10 stappen een kennisevent organiseren

Het organiseren van een kennisevent is een uitstekende manier voor klantenbinding en een goede mogelijkheid om uw autoriteit binnen de markt te claimen. Wilt u een eerste evenement organiseren? Houd er dan wel rekening mee dat het veel tijd vergt. In dit artikel geven we enkele handige handvatten me... continue reading »

Effectief vergaderen in de natuur

Vergaderingen kunnen soms eindeloos duren zonder dat het ergens toe leidt. Een van de oorzaken van een inspiratieloze vergadering is de verkeerde keuze van de vergaderruimte. Wilt u het anders aanpakken? Maak een vergadering dan effectiever en creatiever door te kiezen voor een natuurlijke en duurza... continue reading »

Klaar met eindeloze vergaderingen? 5 tools om effectiever te vergaderen

Sommige bedrijven lijken langdradig vergaderen tot een kunst te verheffen. Jammer als u juist liefst zo snel mogelijk weer aan de slag wilt. Daarom geven we in dit artikel 5 tips/ tools waarmee vergaderen een stuk effectiever wordt. Digitaal notuleren Meestal is het wel handig als iemand notulen bij... continue reading »

Vergadertrends voor op locatie - Zomer 2016

De donkere dagen liggen achter ons en dat betekent dat uw organisatie zich weer op kan maken voor de warme zomerdagen. Vaak gaat deze tijd gepaard met meer energie. De hoogste tijd dus om meer uit uw vergaderingen te halen. Lees daarom de volgende vergadertrends als u deze zomer inspirerend voor de ... continue reading »

5 tips om de juiste dagvoorzitter voor uw congres te kiezen

De dagvoorzitter bij een congres heeft een relatief grote impact op de beleving van het event door uw bezoekers. Belangrijk dus dat u het type persoon kiest dat bij uw congres past. Maar hoe doet u dat? In onderstaand artikel enkele handige tips. Een goede dagvoorzitter is een professional die mense... continue reading »

8 tips om een succesvol congres te organiseren

Een congres organiseren is een tijdrovende klus waarin de nodige voorbereiding zit. Want een mislukt congres is niet alleen zonde van de tijd en het geld, maar ook nog eens slecht voor uw imago. Ga daarom goed voorbereid aan de slag met onze tips voor het organiseren van een succesvol congres. Begin... continue reading »

Een groep overtuigen: hoe krijgt u iedereen mee?

U weet dat u gelijk heeft, maar hoe kunt u uw toehoorders hier ook van overtuigen? Uw mening, idee of voorstel kunt u pas succesvol overbrengen als u zelf overtuigd bent van uw gelijk. Daarbij is niet alleen de inhoud van de boodschap en de kwaliteit van de argumenten belangrijk, maar ook de manier ... continue reading »

Een PowerPoint-presentatie optimaal inzetten

Het verzorgen van een goede presentatie is niet gemakkelijk. Als u niet op de juiste manier gebruikmaakt van ondersteunende middelen dan is de kans groot dat – ook al is de inhoud van uw verhaal nog zo sterk en spreekt u nog zo overtuigend – het beoogde effect niet wordt bereikt. Door op... continue reading »

Een professionele hand-out maken

Geeft u na afloop van uw presentatie een (professionele) hand-out mee? Zorg dan dat deze toegevoegde waarde biedt:   Uw naam en contactgegevens: mochten uw luisteraars achteraf nog vragen hebben, dan weten ze u te vinden. Of misschien willen ze wel nog eens zaken met u doen! Ook uw website, Lin... continue reading »

Presentatietips: zo houdt u de aandacht van uw publiek vast

U heeft het vast zelf ook al eens meegemaakt dat uw aandacht tijdens een presentatie verslapte en dat u opeens zeer geïnteresseerd bent in het plafond, de geluiden die u hoort op de gang, of de aparte haardracht van degene die tegenover u zit. Nu moet u zelf een presentatie gaan geven; wat kunt... continue reading »

Onderhandeltactieken bij een vergadering

Moet u voor uw werk regelmatig onderhandelen en staan daarbij grote belangen op het spel? Dan zijn er een aantal voorbereidingen die u kunt treffen voordat de onderhandeling van start gaat: een goede voorbereiding is immers het halve werk! Een onderhandeling is anders dan een gewone vergadering waar... continue reading »

Vergaderen en overnachten: een goede combinatie

Soms worden vergaderingen waar meerdere collega’s uit het hele land bij aanwezig moeten zijn ergens midden in het land georganiseerd zodat het voor iedereen centraal is. Ook kan het voorkomen dat u naar een klant toe moet die een heel eind bij u vandaan gevestigd is. Of misschien wilt u juist ... continue reading »

Vergaderen op locatie vs. vergaderen binnen uw eigen bedrijf

Vergaderen op locatie vs. vergaderen binnen uw eigen bedrijf Tegenwoordig komt vergaderen in veel verschillende vormen voor. Naast fysiek vergaderen wordt er ook telefonisch of via Skype vergaderd. Maar ook wanneer u kiest voor de fysieke vorm van vergaderen, zijn er veel verschillende mogelijkheden... continue reading »

Zaken die u moet regelen voor uw vergadering

Vergaderen, vergaderen, vergaderen…Een activiteit waar heel werkend Nederland zichzelf wekelijks, al dan niet dagelijks, mee bezighoudt. Maar ondanks dat het zo een veel voorkomend fenomeen is, is het wel belangrijk om elke vergadering tot in de puntjes voor te bereiden. Want dit verwacht u t... continue reading »

Waar moet u op letten bij het boeken van een vergaderlocatie?

Vergaderen kan op veel verschillende locaties. Het kan gewoon bij u op kantoor, maar vergaderen op een andere locatie kan zo ook zijn vruchten afwerpen op het gebied van creativiteit, inspiratie en teambuilding. Maar waar moet u op letten bij het boeken van de juiste vergaderlocatie? En wanneer vold... continue reading »

5 voordelen van het vergaderen op locatie

Vergaderen hoort nu eenmaal bij, en zal ook altijd blijven horen bij, het leven van de werkende mens. Of u nou in de zorg, het onderwijs, de marketing of de economische wereld zit: er wordt overal vergaderd. In de meeste gevallen wordt het in het bedrijf zelf vergaderd, maar heeft u er weleens aan g... continue reading »

Bijzonderheidsgevoel

Vroeger, weet u 't nog? Vroeger, toen kleine veranderingen nog heel groot waren. Zo smaakten op schoolreisje de boterhammen met kaas altijd zoveel beter, dat ze gelijk bij aankomst in het pretpark werden verorberd. En hoe gepletter, hoe beter. Wanneer je na school bij een vriendje ging spelen, bood ... continue reading »

Wat u als notulist vooral niet moet doen

De rol van notulist wordt vaak als ondergewaardeerde rol gezien, maar eigenlijk bent u als notulist juist net zo belangrijk als de voorzitter. Als notulist is het aan u om de vergadering op zo een manier samen te vatten dat iedereen, dus ook afwezige personen, kunnen nalezen wat de essentie van de v... continue reading »

De spelregels bij vergaderen

Echte vaststaande regels voor vergaderingen zijn er niet, maar het is wel belangrijk om binnen uw bedrijf zelf de spelregels op te stellen. Een vergadering zonder spelregels loopt zondermeer uit de hand. Om u toch een houvast te geven, vindt u hieronder een aantal handige spelregels met betrekking t... continue reading »

10 praktische tips voor het notuleren tijdens een vergadering

De rol van notulist is gedurende een vergadering net zo belangrijk als de rol van voorzitter. De taak van de notulist is namelijk om een geordende en relevante samenvatting van de vergadering te maken. Zowel voor als tijdens en na de vergadering heeft een notulist werk. Vergis uzelf dus niet in deze... continue reading »

Tips om orde te houden tijdens een vergadering

Als voorzitter van een vergadering ligt er een zware last op uw schouders. U moet er namelijk zorg voor dragen dat alle agendapunten behandeld worden én dat iedereen zijn of haar zegje gedaan heeft BINNEN een bepaald tijdsbestek. Maar hoe zorgt u hier nou voor? Wellicht dat deze tips om orde ... continue reading »

Zo bevordert u de creativiteit tijdens het vergaderen

Vergaderen roept niet bij iedereen direct het beeld op van een creatieve bijeenkomst die veel oplevert. Zonde, want met de juiste tools kunt u van elke vergadering juist zo'n productieve sessie maken, die de afdeling of het bedrijf keer op keer naar een hoger niveau tilt. Wij hebben een aantal tips ... continue reading »

Effectief vergaderen doet u op een andere locatie!

Vergaderingen horen erbij; het is bijna niet mogelijk om goed binnen een team, afdeling of bedrijf samen te werken, zonder af en toe te vergaderen. De effectiviteit van die vergaderingen laten echter nog wel eens te wensen over. Dat kan deels te maken hebben met de agenda, maar de omgeving speelt va... continue reading »