Green and centrally located meeting location
Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW

green and centrally located
near Utrecht by car in 2 minutes

free wifi
in all meeting rooms and hotel rooms

free parking
+ station shuttle from Amersfoort CS

Vergaderen op locatie vs. vergaderen binnen uw eigen bedrijf

Vergaderen op locatie vs. vergaderen binnen uw eigen bedrijf

Tegenwoordig komt vergaderen in veel verschillende vormen voor. Naast fysiek vergaderen wordt er ook telefonisch of via Skype vergaderd. Maar ook wanneer u kiest voor de fysieke vorm van vergaderen, zijn er veel verschillende mogelijkheden. In dit artikel wegen we vergaderen op locatie af ten opzichte van het vergaderen binnen uw eigen bedrijf. Dan rest u enkel nog het maken van de juiste keuze voor uw vergadering.

Vergaderen binnen uw eigen bedrijf

Veel vergaderingen worden standaard gepland binnen het eigen bedrijf. En op zich is dit geen enkel probleem. U heeft namelijk alles bij de hand, hoeft minder te regelen en te organiseren en het is stukken goedkoper dan wanneer de vergadering buiten de deur plaatsvindt. Ook is het een efficiënte tijdsindeling, omdat mensen direct voor en na de vergadering met hun werk bezig kunnen zijn.

Maar daarnaast heeft het vergaderen binnen uw eigen bedrijf ook enkele nadelen. Wanneer u zich op kantoor bevindt, is de kans namelijk groot dat u gestoord wordt door een collega. Of er is sprake van een probleem waardoor één van de teamleden weg moet. Verder kunnen dit soort vergaderingen ook als een ‘moetje’ gezien worden, waardoor de vergadering niet zo effectief en efficiënt wordt dan u gehoopt had.

Vergaderen op locatie

Wist u dat vergaderen als één van de grootste ergernissen binnen bedrijven en organisaties wordt beschouwd? Dat is al een goede reden om zo nu en dan te kiezen voor een andere, inspirerende vergaderlocatie toch?

Een vergadering laten plaatsvinden op een externe locatie biedt zowel voordelen als nadelen. Maar wij denken dat de voordelen opwegen tegen nadelen als extra reisafstand en het bijkomende budget. Dit budget zorgt er namelijk wel voor dat u zelf niet veel tijd hoeft te investeren in voorbereidingen als aanwezige faciliteiten en eten/drinken. En ook kunt u tijdens een vergadering op locatie niet gestoord worden voor de zogenaamde ‘urgente zaken’, waardoor de vergadering naadloos verloopt ten opzichte van een vergadering op kantoor.

Daarnaast zult u ook merken dat een vergadering op een andere locatie door de deelnemers als urgent wordt gezien. U investeert in een andere locatie, dan investeren de deelnemers in hun voorbereiding en tijd. Een andere locatie wordt dan ook vaak aangemerkt als een inspirerende omgeving, waar creatief en out of the box nagedacht en gebrainstormd kan worden.

De keuze is aan u…

Een weloverwogen keuze maken, die aansluit bij uw doelstellingen, bij het kiezen van de locatie voor uw vergadering is de beste manier. U zult vast niet elke vergadering op een externe locatie plaats laten vinden, maar af en toe verandering van wijn en spijs kan geen kwaad. Uw medewerkers/teamgenoten voelen zich serieus genomen en u zult verbaasd zijn over hun inzet. 

« back to list