Green and centrally located meeting location
Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW

green and centrally located
near Utrecht by car in 2 minutes

free wifi
in all meeting rooms and hotel rooms

free parking
+ station shuttle from Amersfoort CS

Vergadertrends voor op locatie - Zomer 2016

De donkere dagen liggen achter ons en dat betekent dat uw organisatie zich weer op kan maken voor de warme zomerdagen. Vaak gaat deze tijd gepaard met meer energie. De hoogste tijd dus om meer uit uw vergaderingen te halen. Lees daarom de volgende vergadertrends als u deze zomer inspirerend voor de dag wilt komen.

Dichtbij de natuur vergaderen

Met de aantrekkende economie lijkt ook de vraag naar bijzondere vergaderlocaties toe te nemen. Waar de afgelopen jaren organisaties in-house zijn gebleven, zoeken zij tegenwoordig naar inspirerende omgevingen. In de wintermaanden bleken verbouwde fabriekshallen, industriële panden of zelfs kerken in trek als vergaderlocatie. Deze zomer vergaderen bedrijven het liefst dichtbij de natuur. De rust en intimiteit die men ervaart bij bosrijke omgevingen en weilanden hebben namelijk een positief effect op de effectiviteit van een meeting.  

Duurzaam vergaderen

Bij de zomerse vergadertrend van stad naar platteland hoort een passende mindset. Weg van de uitlaatgassen en op naar de frisse lucht. Deze mindset heeft ook zijn effect op de vergaderingen. Zo wordt gestreefd om met het openbaar vervoer naar de plek van bestemming te reizen. Door met de trein te reizen kan bovendien doorgewerkt worden, waardoor er minder kostbare uren verloren gaan. 

Niet alleen bedrijven maar ook vergaderlocaties zelf kunnen hun steentje bijdragen aan het milieubewust vergaderen. Daarvoor is de Green Key in het leven geroepen. Dit internationale duurzaamheidkeurmerk bekijkt of bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche zich aan de wet- en regelgeving omtrent milieu houden. Denk hier bijvoorbeeld aan het gebruik van zonnepanelen en het zuinig omgaan met energie en water. Daarnaast speelt bereikbaarheid vanuit openbaar vervoer een belangrijke rol.  

Lokale cuisine

De vraag naar streekproducten groeit de laatste jaren enorm bij hotels en restaurants. Deze lokale trend is ook merkbaar bij vergaderingen op locatie. Naast de gezonde catering als trend van voorgaande jaren worden deze zomer ook lokale producten als trend gezien. Heerlijke asperges uit het Zuiden van het land of aardbeienwijn uit de Betuwe? Het kan deze zomer niet op.

Meer dan alleen vergaderen

Op de zaak gaat het personeel na een vergadering in de meeste gevallen direct weer over tot de orde van de dag. Op locatie is dat anders. Organisaties maken graag gebruik van de faciliteiten en combineren regelmatig een vergadering met teambuilding activiteiten. Zolang het weer het in de zomermaanden toelaat spelen deze activiteiten zich zoveel mogelijk buiten af. Een golfarrangement, fietsarrangement of een interactieve wandeltocht behoren daarbij tot de populairste opties.   

Bent u na het lezen van de vergadertrends geïnspireerd geraakt en bent u nog op zoek naar een duurzame vergaderlocatie in een groene omgeving? Bekijk dan op onze website de uitgebreide mogelijkheden of neem contact op met een van onze medewerkers.

« back to list