Green and centrally located meeting location
Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW

green and centrally located
near Utrecht by car in 2 minutes

free wifi
in all meeting rooms and hotel rooms

free parking
+ station shuttle from Amersfoort CS

Wilg, 2008

Wilg, 2008. Olieverf op doek, 55 x 60 cm.

KUNST - FILOSOFIE
Van juli 2016 tot juli 2017 laat Marian Plug schilderijen, aquarellen en grafiek zien in de lounge, gang, de zalen
en het restaurant van Landgoed ISVW.

Met het programma KUNST l FILOSOFIE brengt de ISVW, in samenwerking met Molenaarkunsten..., beeldende kunst en filosofie bij elkaar. Speciaal voor de ISVW wordt ieder jaar een kunstcollectie samengesteld. Eerdere jaren waren werken te zien van Simon Benson, Chris de Bueger, Hans Coumans, Ria van Eyk, Pieter Holstein, Els ter Horst, Sipke Huismans, het kunstenaarsduo Knikov en Annette Ong.

schilderijen - aquarellen - grafiek

Marian Plug

'Het is een verbeelding die zij heeft gezien, lang geleden misschien, die toen bij haar is blijven hangen als een tafereel [....] dat uiteindelijk een schilderij werd,' schrijft Rudi Fuchs op 24 september 2015 in de Groene Amsterdammer, 'het landschap is een interieur. Om die dromerige schoonheid te laten zien, die zij bij het schilderen zo heeft gezien en geformuleerd, heeft Marian Plug dit schilderij gemaakt.' Zelfs de kleinste details zijn heel zichtbaar: 'Daarom gaat het. Dat is het geduldige kijken waartoe [het] ons verleidt. Vooral mooi is de eenvoud van die waarneming - zoals bij Marian Plug ook zonder van alles eromheen. Andere diepzinnigheden zijn er niet.'

Marian Plug doorliep de Rijksnormaalschool in de tuin van het Rijksmuseum in Amsterdam. Ze studeerde grafiek aan de Academie voor Schone Kunsten in Warschau. In 1970 volttoit ze haar opleiding op de Ateliers. Voor haar schilderijen krijgt ze in 1985 de Jeanne Oostingprijs, samen met Constant voor grafiek, in 1991 de Singerprijs en in 1997 een bronzen medaille op het Internationale Festival voor Schilderkunst in Cagnes-sur-Mer. In 2002 en 2006 is een complete oeuvre-catalogus verschenen van alle olieverfschilderijen onder de titel Marian Plug Paintings. In 1986 kent de gemeente Amsterdam haar de Hans Jafféprijs toe voor haar aquarellen van de Nieuwmarktbuurt bij de bouw van de metro. Haar werk is in toonaangevende musea als het Stedelijk, Centraal Museum Utrecht, de Bibliothèque Nationale in Parijs en vele bedrijfs- en privécollecties getoond. Haar lange briefwisseling met schrijver en vertaler August Willemsen is in 2014 volledig uitgegeven door De Arbeiderspers in de reeks Privé-Domein, met als titel Bewaar deze brieven als je eigen tekeningen.

KUNST l FILOSOFIE 

Auto Vll, 2011.
Auto Vll, 2011. Olieverf op doek, 80 x 90 cm.


Brievenboek met August Willemsen.

Voor informatie over de aankoopmogelijkheden van een kunstwerk kunt u contact opnemen met Willemieke Molenaar via molenaarkunsten@icloud.com of 06-22903420. Een prijslijst van de tentoongestelde werken ligt bij de receptie van de ISVW.
Meer informatie over het werk van Marian Plug vindt u op www.marianplug.nl.