Groen en centraal gelegen vergaderlocatie
Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW

groen en centraal gelegen
nabij Utrecht per auto in 2min te bereiken

gratis wifi
in alle vergaderzalen en hotelkamers

gratis parkeren
+ station shuttle vanaf Amersfoort CS

Een PowerPoint-presentatie optimaal inzetten

Een PowerPoint-presentatie optimaal inzetten

Het verzorgen van een goede presentatie is niet gemakkelijk. Als u niet op de juiste manier gebruikmaakt van ondersteunende middelen dan is de kans groot dat – ook al is de inhoud van uw verhaal nog zo sterk en spreekt u nog zo overtuigend – het beoogde effect niet wordt bereikt.

Door op een juiste manier gebruik te maken van ondersteuning in de vorm van PowerPoint, mindmappen of een hand-out, krijgt uw presentatie een structuur die u helpt bij het vertellen van uw verhaal. Ook de manier waarop u uw verhaal vertelt en uzelf presenteert is bepalend voor het succes van de presentatie. Wij geven u graag een aantal tips om een geslaagde presentatie te geven:
 

  • Let op dat u uw luisteraars niet met informatie overlaadt. Dus bij PowerPoint niet te veel tekst op één sheet en niet te veel sheets in een korte tijd. Doordat luisteraars zoveel moeten lezen, kunnen ze minder goed luisteren. Ú moet de aandacht krijgen!
  • Houd het interessant. Natuurlijk wilt u veel vertellen maar met standaard bullets en een stapel sheets bent u de aandacht snel kwijt. Het is belangrijker dat de boodschap blijft hangen dan dat de luisteraars ieder detail na kunnen vertellen.
  • Maakt u gebruik van opsommingen, zet dan bij voorkeur per bullet point maar 1 steekwoord. De overige informatie kunt u er zelf bij vertellen.
  • Herhaal, herhaal, herhaal! Daarbij is het magische getal 3. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat luisteraars informatie beter onthouden als deze óf 3 keer herhaald wordt óf in groepen van 3 gepresenteerd wordt. Dus maximaal 3 argumenten, 3 keer iets herhalen etc.
  • Maak gebruik van beeldend materiaal (foto’s, illustraties, grafieken) ter ondersteuning. Beelden zeggen echt meer dan woorden en houden uw luisteraars bij de les. 
  • Reken gemiddeld 2 minuten spreektijd per sheet.
  • Lettergrootte (font) 20 wordt het meest gebruikt in presentaties.
  • Controleer de ruimte en techniek van de vergaderlocatie. Test voor de presentatie de geluidsinstallatie, computer, pointer en de afstandsbediening van de beamer. Let daarnaast op lichtinval, stoelopstelling en akoestiek om de presentatie zo plezierig mogelijk te maken.

Door net wat extra moeite te doen voor verzorgde, goed voorbereide dia’s en sheets laat u een goede, professionele indruk achter. En met een mooie vergaderlocatie als die van Landgoed ISVW kan het zeker niet missen!

« terug naar overzicht