Groen en centraal gelegen vergaderlocatie
Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW

groen en centraal gelegen
nabij Utrecht per auto in 2min te bereiken

gratis wifi
in alle vergaderzalen en hotelkamers

gratis parkeren
+ station shuttle vanaf Amersfoort CS

Effectief vergaderen doet u op een andere locatie!

Effectief vergaderen doet u op een andere locatie!

Vergaderingen horen erbij; het is bijna niet mogelijk om goed binnen een team, afdeling of bedrijf samen te werken, zonder af en toe te vergaderen. De effectiviteit van die vergaderingen laten echter nog wel eens te wensen over. Dat kan deels te maken hebben met de agenda, maar de omgeving speelt vaak ook een rol.

Veel bedrijven kiezen ervoor om vergaderingen altijd op een eigen locatie te houden, bijvoorbeeld in een vergaderzaal. Dat lijkt logisch; het is goedkoop en omdat er niet gereisd hoeft te worden, kost dit minder tijd. Toch is het vaak effectiever om op een andere locatie te vergaderen. Waarom? Wij geven 4 goede redenen.

 1. Het is inspirerend
Hoe handig het ook is om in de eigen vergaderzaal te vergaderen; inspirerend is het over het algemeen niet. Een mooie omgeving, bijvoorbeeld middenin de natuur, kan juist de broodnodige creatieve voeding bieden om ook daadwerkelijk verder te komen in de vergadering. Hierdoor wordt het makkelijker om de aandacht erbij te houden en flink te brainstormen. Het is niet voor niets dat de meest spectaculaire ideeën over het algemeen niet ontstaan in een vergaderzaal, maar op het moment dat creatieve geesten de vrijheid voelen om grenzeloos te denken.  

2. Het leidt minder af
Hoewel een nieuwe omgeving anders is dan anders, leidt het uiteindelijk minder af dan de eigen omgeving. In de eigen omgeving zijn er namelijk altijd wel mensen die even storen om een vraag te stellen of deelnemers aan de vergadering die tussendoor nog aan het werk zijn. Door te vergaderen op een andere locatie, wordt iedereen gedwongen zich ook daadwerkelijk bezig te houden met het onderwerp van de vergadering. Omdat voor koffie, thee en eten over het algemeen gezorgd wordt, is het ook niet nodig om de vergadering daarvoor te onderbreken. 

 3. Het stimuleert  de samenwerking
Collega's die elkaar alleen op kantoor zien, hebben over het algemeen een erg oppervlakkige band. Die band wordt pas dieper, als dingen met elkaar gedeeld kunnen worden. Een andere setting leent zich daar bij uitstek voor. Vergaderen op een andere locatie is namelijk een uitje waarbij niet alleen ruimte is voor vergaderen, maar ook bijvoorbeeld voor een wandeling door het bos of een lekkere lunch. Zo verdiepen relaties zich, weten collega's steeds beter wat ze aan elkaar hebben en ontdekt het team wat er uit elke collega gehaald kan worden.

 4. Het is effectiever
Een van de meest gehoorde klachten over vergaderingen is dat ze niet effectief zijn. Dat klopt; het lukt maar weinig mensen om een duidelijke agenda aan te houden. In een andere omgeving is dit makkelijker; de ruimte is voor een bepaalde tijd gehuurd, iedereen komt alleen om de vergadering bij te wonen en er zijn vaste tijden voor koffie- en lunchpauzes. Het wordt heel gemakkelijk om een duidelijk kader neer te zetten van welke activiteiten wanneer worden uitgevoerd.

Wilt u ook effectief vergaderen op een mooie locatie? Neem dan contact met ons op! 


« terug naar overzicht