Groen en centraal gelegen vergaderlocatie
Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW

groen en centraal gelegen
nabij Utrecht per auto in 2min te bereiken

gratis wifi
in alle vergaderzalen en hotelkamers

gratis parkeren
+ station shuttle vanaf Amersfoort CS

Effectief vergaderen in de natuur

Effectief vergaderen in de natuur

Vergaderingen kunnen soms eindeloos duren zonder dat het ergens toe leidt. Een van de oorzaken van een inspiratieloze vergadering is de verkeerde keuze van de vergaderruimte. Wilt u het anders aanpakken? Maak een vergadering dan effectiever en creatiever door te kiezen voor een natuurlijke en duurzame omgeving. 

Vergaderen is tijdverspilling

Door veel medewerkers wordt vergaderen gezien als een grote tijdsverspilling. Zonde, want een goede vergadering is juist waardevol. Het is de manier waarop vergaderingen worden ingestoken die ervoor zorgt dat de meeste bijeenkomsten onproductief zijn en hun doel niet halen. Zo worden vergaderingen ingeschoten zonder een duidelijk doel. Collega’s houden van praten en wijden vaak te ver uit of halen onderwerpen aan die niet relevant zijn. Of medewerkers laten zich gemakkelijk afleiden door telefoontjes en e-mailtjes die niets met de vergadering van doen hebben. Daarbij komt ook nog eens de vergaderruimte die uiterst functioneel (lees: inspiratieloos en saai) is ingericht. 

Effectiever vergaderen – het kan wel

Er zijn tal van oplossingen te bedenken om een vergadering effectiever in te richten. Dit betreffen kleine maar ook grote aanpassingen. Een wat grotere, maar zeker effectieve aanpassing is het kiezen van een nieuwe vergaderomgeving. Kies niet voor de standaard ruimte op kantoor, maar plan een vergadering in een natuurlijke en duurzame omgeving. Vergaderen in de natuur levert verschillende voordelen op waarmee die vergadering opeens wel nuttig blijkt te zijn. 

Voordelen van vergaderen in de natuur

  1. U bent weg uit de dagelijkse kantoor omgeving, wat direct zorgt voor nieuwe energie bij medewerkers;
  2. Vergaderen in de natuur werkt zeer inspirerend. De andere omgeving zorgt voor een creatievere kijk op zaken;
  3. Uit onderzoek blijkt dat men beter met stress  omgaat in een groene omgeving. Medewerkers voelt zich meer ontspannen en maken hierdoor betere keuzes;
  4. U hoeft niet bang te zijn voor storende factoren, zoals andere gesprekken in de gang of belangrijke mailtjes die niet over de vergadering gaan;
  5. Buiten de kantoor omgeving vergaderen geeft voldoende tijd om te vergaderen. De dag (of het dagdeel) is volledig ingepland voor deze vergadering en collega’s hebben niet de mogelijkheid om andere afspraken in te plannen;
  6. Na een tijdje vergaderen is er de mogelijkheid om een heerlijk frisse neus te halen. Maak tussendoor een verfrissende wandeling om zo uw hoofd leeg te maken en weer fris de vergadering te hervatten.   

Vergaderen op locatie

Naast dat vergaderen in de natuur effectiever is dan in een standaard vergaderruimte op kantoor, brengt vergaderen op locatie nog andere voordelen met zich mee. Zo hoeft u zich niet druk te maken over bijvoorbeeld voorbereidingen, benodigde faciliteiten en een goede lunch. Kies een locatie die centraal gelegen is voor medewerkers uit het hele land of zorg voor mogelijkheden om te overnachten. Desgewenst kunt u een vergaderdag ook uitbreiden met een teambuilding dag. Kortom mogelijkheden te over om een succesvolle vergadering te plannen in de natuur. 

Bent u inmiddels wel toe aan een (mid)dagje vergaderen in het groen? Bekijk dan de mogelijkheden van onze vergaderlocaties in de natuur of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. We zijn u graag van dienst.

« terug naar overzicht