Groen en centraal gelegen vergaderlocatie
Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW

groen en centraal gelegen
nabij Utrecht per auto in 2min te bereiken

gratis wifi
in alle vergaderzalen en hotelkamers

gratis parkeren
+ station shuttle vanaf Amersfoort CS

Leusden uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar!

De gemeente Leusden is gekozen tot Wandelgemeente van het jaar 2017. De Utrechtse gemeente is het meest vriendelijk voor wandelaars en scoort hoog op het gebied van onverharde paden, bewegwijzering, routecontroles, theamroutes, informatie, bereikbaarheid en voorzieningen bij wandelpaden.

Wethouder Jan Overweg ontving als prijs een bronzen beeld. De verkiezing is georganiseerd door 'te voet' de wandelkrant van Nederland. De twee andere genomineerde gemeentes waren Alkmaar en Apeldoorn.Leusden: Wandelgemeente van het Jaar

De gemeente Leusden heeft een groot aanbod aan wandelroutes. Leusdense routes maken goed gebruik van de ligging op de overgang van de beboste Heuvelrug naar het cultuurlandschap van de Gelderse Vallei. De gemeente heeft 275 kilometer aan wandelpaden die jaarlijks worden gecontroleerd.

De gemeente organiseert een Boerenmwinterwandeling, Happen en Stappen (van Theehuis Monchouette naar Landgoed ISVW) en een lichtjeswandeling in december. Leusden springt er ook uit vanwege Klompenpaden, Kinderwandelingen, een beeldenroute en het Filosofenpad die deels over het terrein van Landgoed ISVW loopt. Leusden heeft ook een aantal routes voor minder validen bedacht en samen met een sociaal centrum heeft de gemeente zelfs 'duwmaatjes'. Ook Landgoed ISVW heeft een aantal routes speciaal laten maken voor haar gasten. Daarnaast is er een wandeling van Landgoed ISVW naar Kamp Amersfoort waar via QR codes extra informatie wordt gegeven onderweg.

De gemeente verdient de titel ook vanwege de valleiroute met onverharde paden door een eeuwenoud cultuurlandschap waar bosjes, bomenrijen, weiden, heidevelden en akkers elkaar afwisselen. Leusden biedt fraaie wandelingen door de bossen en heide van Landgoed Den Treek-Henschoten en bijzonder is het groene lint van de liniedijk dat overgaat in het oude besloten cultuurlandschap van akkers, boerderijen en bossen.

« terug naar overzicht