Groen en centraal gelegen vergaderlocatie
Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW

groen en centraal gelegen
nabij Utrecht per auto in 2min te bereiken

gratis wifi
in alle vergaderzalen en hotelkamers

gratis parkeren
+ station shuttle vanaf Amersfoort CS

Opening Tweede Wereldoorlog wandeling
ISVW - Kamp Amersfoort


Vrijdag 4 oktober 2013 vanaf 13.30 uurInformatiezuil 1 bij ISVW

Inwoners van de gemeenten Leusden en Amersfoort hebben in de Tweede Wereldoorlog veel meegemaakt. Een belangrijk deel daarvan speelde zich af op de grens van beide gemeenten nabij Oud-Leusden.

De 'wandeling Tweede Wereldoorlog tussen ISVW en Kamp Amersfoort' maakt dit zichtbaar. De route van de wandeling, een gezamelijk initiatief van de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) en Stichting Nationaal monument Kamp Amersfoort (SNMKA), leidt langs een zestal informatiepunten met QR-codes'. De route is ca. anderhalve kilometer lang en voor iedereen toegankelijk. Het project is mede met steun van de Rabobank Amersfoort en omstreken mogelijk gemaakt.

De wandeling wordt vrijdagmiddag 4 oktober om 14.00 uur officieel geopend door wethouder Joyce van Beek van Gemeente Leusden en wethouder Rob van Muilekom van Gemeente Amersfoort. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Om 13.30 uur bent u welkom in de lounge van Landgoed ISVW voor een kopje koffie/thee of fris waarna om 14.00 uur het startsein van de wandeling zal zijn.

Tijdens de wandeling wordt bij elk van de zes informatiepunten een korte uiteenzetting gegeven worden over de achtergronden van de betreffende plek tijdens de Tweede Wereldoorlog. De wandeling wordt afgesloten met een hapje en een drankje in het ontmoetingscentrum van Kamp Amersfoort. Na afloop van de bijeenkomst brengt een Connexxion busje u terug naar het startpunt bij de ISVW.

« terug naar overzicht