Groen en centraal gelegen vergaderlocatie
Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW Landgoed ISVW

groen en centraal gelegen
nabij Utrecht per auto in 2min te bereiken

gratis wifi
in alle vergaderzalen en hotelkamers

gratis parkeren
+ station shuttle vanaf Amersfoort CS

Glas, gesponnen en gebreid papier, 48 x 22 x 15 cm.

Injectprint op watercolor paper, geperforeerd, vilt, katoen en kralenKUNST - FILOSOFIE

Bewerkte foto's en objecten 

Regula Maria Müller
Van juli 2017 tot juli 2018 laat Regula Maria Müller kunstwerken zien in de centrale ruimten van de ISVW.


Met het programma KUNST l FILOSOFIE brengt de ISVW, in samenwerking met Molenaarkunsten..., beeldende kunst en filosofie bij elkaar. Speciaal voor de ISVW wordt ieder jaar een kunstcollectie samengesteld. Eerdere jaren waren werken te zien van Simon Benson, Chris de Bueger, Hans Coumans, Ria van Eyk, Pieter Holstein, Els ter Horst, Sipke Huismans, het kunstenaarsduo Knikov, Annette Ong en Marian Plug.

Regula Maria Müller

De van geboorte Zwitserse kunstenaar Regula Maria Müller woont sinds 1983 in Nederland, waar zij haar belangrijkste opleiding volgde aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. De natuur is haar grootste inspiratiebron. Ze ontwikkelde haar liefde en gevoel hiervoor tot een heel eigen stijl en techniek. Bloemen, wolken, water, bos, ze vormen het uitgangspunt voor kunstwerken die voortkomen uit verfijnd handwerk. Haar fabelachtige prik- en borduurwerk, waarin zij o.a. de meest perfecte kralen uit Japan verwerkt, levert samen met haar grenzeloze fantasie unieke nieuwe beelden op. Regula maakt zo haar eigen nieuwe natuur, met dank aan de 'echte' natuur, de filosofie en de mythologie.

Het 'handwerk' an sich is niet het doel, het vormt een basis voor werk dat verder gaat, driedimensionaal en inhoudelijk wordt. Dit laten de 'wolkenstudies', gebreide vormen van papier dat tot draad is gesponnen en gecombineerd wordt met geblazen glasvormen, goed zien. Of bijvoorbeeld de serie objecten 'Muzen voor Erasmus'-dit zijn 'Kronen voor de Ondeugden', die zij maakte naar aanleiding van Desiderius Erasmus zijn 'Lof der Zotheid'. Het fijnzinnige handwerk, de zotheid én de beminnelijkheid zoals die van Erasmus lijken hier samen te komen. Op de website van de kunstenaar is de hele serie te zien.

Het werk van Regula's kunstwerken met hun gelaagdheid en materiaalrijkdom, verrassen, maken nieuwsgierig en dagen de zintuigen uit.

Het werk van Regula bevindt zich in de collecties van o.a. Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Centraal Museum Utrecht, TextielMuseum Tilburg en Stedelijk Museum Amsterdam.

Voor informatie over het werk van Regula Maria Müller kunt u contact opnemen met Willemieke Molenaar via molenaarkunsten@icloud.com of 06-22903420. Een prijslijst van de tentoongestelde werken ligt bij de receptie van de ISVW.

Zie ook: www.regulamariamuller.com en www.phoebus.nl

Met dank aan Galerie Phoebus Rotterdam.