Wandelen naar Kamp Amersfoort met QR codes

Zes informatiezuilen onderweg vertellen u de bijzonderheden rond de Tweede Wereldoorlog.

De route bestaat uit een wandeling van ca. 1500 meter welke vanaf Landgoed ISVW via een zestal informatieborden leidt naar Nationaal Monument Kamp Amersfoort, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog het Polizeiliches Durchgangslager Amersfoort lag. Op alle informatieborden vindt u een QR-code die u voorziet van afbeeldingen over die plek en internationale teksten. We wensen u een informatieve wandeling. Weest u voorzichtig met het verkeer.

Het eindpunt is Nationaal Monument Kamp Amersfoort, een goede reden om deze gelijk te bezoeken. Kijk voor de openingstijden op de website.

1. Bij de uitgang van de ISVW steekt u de Dodeweg over en wandelt u linksaf het fietspad op. Daar vindt u aan de rechterzijde het eerste informatiebord ‘De Internationale School Voor Wijsbegeerte in de Tweede Wereldoorlog’.

2. U vervolgt de wandeling en komt na ca. 500 meter bij de ingang van Rusthof, waar u rechts van het fietspad het informatiebord ‘Russisch Ereveld naast Rusthof’ vindt. Voor u uw wandeling via het fietspad vervolgt, kunt u eventueel oversteken en het Ereveld bezoeken.

3. Het volgende deel van de wandeling leidt u via het fietspad over de A28 en na ca. 250 meter vindt u het informatiebord ‘Kamp Amsvorde’. 

4. U wandelt vervolgens door de fiets-/voetgangerstunnel en vindt na ca. 150 meter direct na de tunneluitgang het informatiebord ‘De Ladder” van Armando. 

5. U vervolgt nu het wandelpad, passeert de afslag van de snelweg en steekt daarna Laan 1914 over. (voorzichtig!) Hier vindt u direct links het informatiebord  ’t Huys te Kalkwegh’. 

6. Voor de volgende ca. 200 meter van de wandeling blijft u aan de linkerzijde van de weg. Vlak voordat u de Loes van Overeemlaan bereikt, vindt u het laatste informatiebord ‘Slagboom naar het Polizeilisches Durchgangslager Amersfoort (PDA)’.7. Vanaf hier wandelt u de Loes van Overeemlaan in en arriveert u na ca. 350 meter bij het ontmoetingscentrum van Nationaal Monument Kamp Amersfoort.

Mede mogelijk gemaakt door de Rabobank